Enää kaksi yötä neuvolaan, ja ensimmäisen kerran päästään kuuntelemaan sydänäänet!! Piti tänään oikeen soittaa taas neuvolaan ja tarkastaa oikea aika. Toisessa kalenterissa luki 8:40 ja toisessa 9:40, noh terkkarin papereissa oli 8:45, eli kumpikin mun aika oli pielessä..Nauru Joten hyvä että tarkastin. Mies tulee taas neuvolaan mukaan, kun on sopivasti saikulla. En tiiä onko hänelle sielä muuten mitään erikoisempaa, mutta tulee mielellään kuulemaan sydänäänet.

Eniten neuvolassa kiinnostaa sydänäänet, mutta hyvänä kakkosena tulee hb. Tänään taas pyörrytti aikalailla työmatkalla, joten on ihan kiva päästä mittaukseen. Varsinkin kun oon jo joulun välipäivistä asti syöny rautaa 100mg/pvä, kun suositus oli 50mg/pvä rv.16 eteenpäin. Muut mitat kiinnostaa myös toki, jos vaikka verenpaine olisi hiukan alhainen niin saisi luvan kanssa herkutella salmiakkiaSilmänisku (mitä muutenkin tulee välillä vähän napsittua).

Raskausrintamalla muuten ei kuulu erikoisempia. Aamuisin maha on tylsän pieni, mutta iltapäivän myötä iltaa kohden alkaa olla jo kivemman kokonen. Vietin viikonlopun tyttökavereiden kanssa niin sain jo mukavia massu silittelyjä illalla kun maha oli isoimmillaan (ruokaähkyllä ei tietenkään ollut asian kanssa mitään tekemistä...). Oireita ei ole ollut pyörrytyksien lisäksi. Olen kovasti yrittänyt viime aikoina verkostoitua netissä eri mammapalstoilla, jos vaikka löytyisi mamma seuraa, mutta tuntuu että aika ja voimat ei meinaa riittää kaikkeen 'tarpeelliseen' nettisurfaukseen. Ehkä olo tästä piristyy jos kevät alkaisi tuoda lisää valoa.

Raskausoopuksia olen vähän lueskellut ja saanut miehenkin niitä lukemaan. Hänellähän on nyt hyvää aikaa kun ei saa muuta kun sohvalla maata. Kummi ehdokkaita ollaan myös vähän käyty läpi. Vaikeita päätöksiä, kun ei hirveen montaa viitsisi valita. Nimiä ollaan toki kanssa pyöritelty, niistä alkaa jo olemaan muutama aika vahva suosikki. Ehkä rakenneultran myötä sitten nimi asiakin konkretisoituu jos selviää kumpi on tulossa.

Muuten elämässä tapahtuukin vähän enemmän. Mies toipuu edelleen polvileikkauksesta, mutta siihen on tullut myös lisäkäänteitä. Kovien kipujen takia mies meni käymään lääkärissä (tarkemmin 3eri sairaalassa monella eri lääkärillä/hoitajalla) ja häneltä  löydettiin veritulppa leikatusta jalasta. Pientä stressiä meinasi olla kun 3päivän ajan häntä pompoteltiin eri paikkoihin, ennen kuin homma selvisi varmuudella ja hoito aloitettiin. Sairaalaan hänen ei tarvinnut jäädä vaan nyt kotona lääkitään jotta tukos lähtisi. Ja luvassa on toki miljoonat kontrollit.

Ja samaan aikaa tietysti painaa päälle a)muutto, b)remppa ja c)etelän loma. Muuttossa päädyttiin siihen että ei ole muuta mahdollisuutta kun kääntyä ammattilaisten puoleen, ja remppa saa vähän viivästyä. Minä aloitan remppaamaan ja katotaan miten pitkälle pääsen ennen kuin miehestä on apua. Mitään suurempia ei onneksi tarvii tehdä. Ja eipä ole kovin suuri haitta jos eka kuukaus-kaksi asutaan rumien tapettien kanssa. Loman kanssa taas pitää katsoa lähempänä missä kunnossa mies on. Matka on joka tapauksessa tulossa kun meitä on isompi porukka lähdössä, mutta pitää kysellä mitä lääkäri sanoo miehen lentämisestä. Tai jos kaikki on hyvin mutta mies vähän rampa niin hän sitten vaan köllöttää poolilla..Nauru

16+2