Tavallista arkea sitä näköjään eletään vaikka pikku toukka mahassa kasvaakin. Tällä hetkellä kun ei vielä ole mitään oloja, maha ei näy tai kaupassa ei vielä vauvaosastolla saa käydä ostoksilla tuntuu koko raskaus aika kauakaiselta.

Pieniä vinkkejä on kyllä siitä että jotain kropassa tapahtuu. Silloin kun nälkä tulee, niin se iskee hetkessä täysillä päälle. Ei mitään pieniä tuntemuksia minkä seurauksena voisi alkaa suunnitella ruuanlaittoa, vaan silloin pitää saada ruokaa suuhun ja nopeasti.

Toinen on iltaväsymys. Toki tähän aikaan vuodesta tuntuu kaikki muutkin olevan väsyneitä, mutta itsellä iskee väsymys iltaisin 19.30-21.30 välillä tosi rankasti. Sen jälkeen taas alkaa piristymään ja kun kymmenen-yhdentoista aikaan ehtii sänkyyn niin uni tuntuu olevan todella kaukana.

Myös iltaisin tuntuu kiukkukäyrä nousevan aika helposti jos tuohon äskön mainitsemaan väsyaikaan joutuu jotain tekemään. Mies toistaiseksi kokee tämän kiukkuilun huvittavaksi ja ärsyttää silloin tarkoituksella. Jos se ärsyttäminen jatkuu niin tiedä vaikka sortuisin myöhemmin perheväkivaltaan..Nauru (vitsi-vitsi)

Tällä viikolla (tarkemmin vielä: laskureiden mukaan huomenna) meidän Rutulla pitäisi alkaa sydän sykkimään jos kehityksessä/raskaudessa on kaikki kunnossa. Aika hurja miten aikaisessa vaiheessa näin suuri ihme tapahtuu.

Koska minä haluaisin kertoa perheelle jouluna (kun mennään minun vanhempien/suvun kanssa joulua viettämään) tulevasta nyytistä, niin haluaisin käydä varmistamassa varhaisultrassa että sykkeet löytyy ja kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Mutta tämän ajoittaisimme kuitenkin vasta mahdollisimman lähelle joulua että pikkaisella on vielä muutama viikko aikaa kehittyä. Keskustelupalstoilla näyttäisi että ihmiset on käynnyt varhaisultrassa heti viikoilla 6-8. Meillä osuisi ultra viikolle 9-10.

Olen myös tutkiskellut paljon foolihapon saantisuosituksia ja miten tärkeää sen saanti on juuri tällä viikolla. Joten päätin että otan Multitabs Raskaus vitamiineja tällä viikolla 2/pvä. Kun siinä on annostos 1-2/pvä. Muuten luulen että 1/pvä riittää ihan hyvin kun minulla ei ole mitään erityisruokavaliota tai mitään. Sen takia kuitenkin päätin nyt lisätä annostusta kun en todellakaan ennen raskautta ollut foolihappoa syönyt kuten jossain lukee että olisi syytä syödä jo raskautta suunnitellessa.