Noniin nyt on sitten yksi suuri päivä taas takanapäin; ensimmäinen neuvola.Nauru

Meillä oli neuvoaika klo8 aamulla. Ensimmäisenä ilmotettiin, että miehen pitää lähteä puoli9 aikaan jo pois, että ehtii töihin. Minunkin olisi pitäinyt olla töissä viimeistää 9aikaa, mutta ajattelin että eipä se haittaa jos vähän myöhästyn. En ollut kertonut kenellekkään ennakkoon, että tulen vähän myöhässä.

Siinä sitten terkkari, kuka oli todella mukava nainen, kyseli terveystiedot ja täytteli samalla neuvolakorttia ja tietoja koneelle. Mitään erikoista ei oikeen tullut vastaan. Suhteellinen 'laimea' tapaaminen, perustietojen syöttämisestä vain.

Muutamat asiat kyllä yllättivät minut. Ensimmäinen oli, kun terkkari kysyi että mihin meinaan mennä synnyttämään. Olin ensin, että "häh, minäkö sen muka saan itse päättään?!". Terkkari kertoi kahden eri paikan tiedot ja mihin ne on painottunut ja sen pohjalta tein sitten päätöksen. Jos olisin tiennyt että synnärin voi itse päättää olisin toki vähän googletellut ennakkoon, mutta nyt tehtiin sitten nopeita päätöksi. Mieskään ei ollut enää siinä vaiheessa paikalla joten tein päätöksen ihan yksin.

Toinen oli kun tuli puhetta raskausviikoilla 10-12 tehtävästä alkuraskauden ultrasta. Ensin terkkari selosti vähän Downin tutkimuksesta ja testin tuloksen todenmukaisuudesta jne. Ja sitten hän sanoi, että saan päättää itse osallistunko. Taas jäin hetkeksi suu auki, että "häh?!". Sitten tajusin että terkkari odotti tosiaan kysymykseen vastausta, ja sain sanottua että totta kai mennään kaikkiin mahdollisiin tutkimuksiin. Luettuani nyt papereita, niin lukeehan niissä että testit ovat vapaaehtoisia, mutta luulin lähinnä että varhaisraskauden seulakin kuuluu perustutkimuksiin. Noh, kaikkihan tämä on uutta ja ihmeellistä!Hymy

Terkkari neuvoi myös syömään kalsium ja D-vitamiini lisiä. Kerroin kyllä että syön raskaus Multitabseja mutta se ei ilmeisesti noiden kahden kohdalla riitä. Pitää vähän tutkiskella ja mennä sitten apteekkiin.

Sitten viimeisenä tekkari pisti mulle sikapiikin. Tietysti hän kysyi ensin että olenko ajatellut ottaa sen, ja kertoi että yleinen suositus on että odottajien tulisi se ottaa. En ole aiheeseen hirvittävästi perehtynyt, muutakun sen että joka toisessa lähteessä asiasta puhutaan eri tavalla. Eli nyt vain toivon että tulevalle vaaville ei lähi- tai kaukaisessa tulevaisuudessa piikistä aiheudu mitään, muuta kai ei voi. Itsellä alkaa pisto käsi olla aika tuhottoman kipeä! Käsi on ihan ok jos sen saa pitää puolikoukussa kiinni kyljessä, mutta kaikki toiminta on hankalaa. Pelolla ajattelen kohta edessä olevaa hiustenpesua. Äsköisellä vessa reissulla en meinannut saada housuja edes vedettyä ylös, kun kättä ei voi käyttää..Nauru

Neuvola tapaamisen loppuvaiheessa aloin jo vilkuilla kelloa, kun tuntui että en pääse ikinä lähtemään töihin. Puoli kympin jälkeen terkkari iski sikapiikin ja sanoi että tämä on tässä. Ajattelin että jes, ehdin juuri ennen kymppiä töihin, mikä todellakin on kipuraja jolloin minun sielä pitää olla. Noh, olin sitten lähössä terkkarin huoneesta kun hän vielä sanoi, että istuppa käytävällä vielä 30minuuttia, että tiedetään että sikapiikki ei aiheuta mitään. Tällöin iski kolmas "HÄH?!"-hetki. Selitin terkkarille töihin menosta ja hänen mielipide oli että yrittäisin edes 20minsaa istua. Noh, reilun 15minsaa istuin käytävällä, minkä jälkeen lähdin puoli juoksua töihin.

Käytävällä istuessani laitoin työkaverille tekstarin, että olen törkeästi myöhässä. Syyksi selitin, että aamiaisen + muiden aamu valmisteluiden jälkeen oli jäänyt niin paljon aikaa että olin hetkeksi levähtänyt sohvalle mihin olin nukahtanut, 1,5tunniksi..Nauru Noh, olipahan joku syy miksi olin töistä yli tunnin myöhässä, mutta valehtelu ei kyllä ole minun hommaani. Kärsin huonosta omatunnosta koko päivän. Mutta pakko mikä pakko.

Nyt sitten olisi vuorossa varhaisultra paikan selvittäminen ja sinne ajanvaraaminen. Sekä pitäisi ennen tuota rv10-12 ultraa käydä labrassa. Toivottavasti joulu ja uus vuosi pyhät ei viivästytä ultraan pääsyä!

Se harmi neuvolakäynnissä oli, että heiltä oli loppu kaikki vau-kirjat (??), tai mikä se onkaan mistä kivasti voi seurata raskautta viikko viikolta. Enkä myöskään saanut mitään dvd:tä mistä joku täällä blogimaailmassa puhui. Myös neuvolakortin pehmokuoret oli loppu, eli aika perussettiin jäi mun neuvola saalis..Nauru

6+4